Verbod Research Chemicals

Welke stoffen worden binnenkort verboden?

Zoals het er nu naar uitziet worden alle cathinonen, gefluoreerden, synthetische cannabinoiden, benzofuran en phenethylaminen verboden. Dit zijn niet echt namen die iedereen kent dus ik zal per sub-groep de populairste producten noemen, om u een indruk te geven wat er zometeen veranderd.

Cathinonen: Cathinonen zijn de populairste research Chemicals die er zijn. Miauw(2-MMC/2-CMC/3-FMC/3-MEC/4-MPD), NEP en a-PiHP (Flakka) zijn de bekendste vormen die nog legaal zijn van de Cathinonen. Dit dreigt vanaf 1 Juli 2024 te veranderen.

Gefluoreerden: Verder worden ook de stofgroepen van de Gefluoreerden verboden. Enkele bekende stoffen uit deze klasse zijn 2-FMA, 4-FMA en 4F-MPH (Methylphenidaat/Ritalin)

Synthetische Cannabinoiden: Ook wel Spice of Synthetische wiet genoemd. Enkele bekende voorbeelden zijn; ABD-Butinaca en JWH-210

Benzofuran: 6-APB Benzofury en 5-MAPB worden mede verboden bij dit verbod.

Phenetylaminen: Ook wel 2C-B vervangers genoemd. Denk hierbij aan 2C-B Fly en 2C-D.

Bijna alle populaire chemicals dreigen verboden te worden. Volgens sommige alleen maar beter en andere denken dat er hierdoor alleen maar meer criminaliteit komt. Wij van RNWB vinden dat het legaliseren en zoveel mogelijk reguleren van de middelen handel het beste zou zijn voor de samenleving. Hierbij vermelden wij wel expliciet dat middelengebruik niet genormaliseerd dient te worden. Als de overheid de handel van verboden middelen in handen neemt, en ervoor zorgt dat de prijzen die zij hanteren niet te concurreren zijn, dan zal de illegale handel afnemen. Als je daarbuiten ook nog handelen zonder bijvoorbeeld een vergunning alsnog zwaar zou afstraffen, en het belastinggeld wat je verdient aan het handelen in deze middelen zou besteden om verslaafden zo goed mogelijk te helpen af te kicken, dan zou volgens ons de cirkel zo mooi mogelijk rond gemaakt worden.

De verwachting is dat op 1 Juli het verbod in zou gaan mocht alles ‘vlot’ verlopen. Wat dit precies inhoudt moeten we dus nog even zien maar een verbod komt er sowieso wel aan. In de tweede kamer is de wet al met een meerderheid aangenomen en aangezien de BBB de grootste is in de eerste kamer, zal het hier ook waarschijnlijk aangenomen worden gezien de BBB voor een verbod is.